Beeldmerk

 

Beeldmerk

 

 

Activiteiten.

 

De verleiding is groot om u de hele dag te laten verwennen door de staf en in of rondom Villa Caraka, aan het strand of bij het zwembad  met het adembenemende uitzicht, te blijven. Zowel de directe omgeving van de villa als de wat verder gelegen locaties op het eiland tarten echter iedere nieuwsgierigheid, sportiviteit, culturele belangstelling, culinaire bevlogenheid als behoefte aan  spiritualiteit. Hieronder een aantal van de meest gewaardeerde activiteiten.  Aan Villa CarakA is een Engels sprekende chauffeur verbonden, die u voor een redelijke prijs ( ongeveer  40 Euro per dag) ten dienste staat om u, waar dan ook maar naartoe, te vervoeren

 

 In de directe omgeving. (favoriet).  

  1. dolfijnenEen tocht 's ochtends vroeg bij zonsopkomst (06.00 uur) met een klein vissersbootje ( vier personen) vanaf het strand naar de dansende dolfijnen.Putu de pembantu, kan dat met een telefoontje voor u regelen.
  2. Wandelen kunt u eigenlijk al direct vanuit de villa, over het stand heen en door de rijstvelden terug. In het "Huisboek Villa CarakA" dat in de villa ligt, is een aantal wandelingen beschreven. Ook kunt u wandelen onder leiding van een gids, die u dan bv.in de dessa van Wayong laat kennismaken met de vele kruiden, vruchten en vele  andere plantensoorten. De wandelingen verschillen in lengte al naar gelang uw voorkeur. www.mayongtrackingexperience.com Of trek er op uit met een gids bij Puri Lumbung Munduk of kies voor de rijstvelden van Shanti en gebruik daar een heerlijke lunch in de heuvels net buiten Singaraja.
  3. Na ongeveer een uurtje rijden van Villa CarakA bereikt u het zeer bijzondere natuurpark “Marine National Park Taman Barat”. Niet alleen een wandeltocht in dit park toont u de veelsoortigheid van de Balinese flora en fauna, tijdens het snorkelen rondom Menjagan Island waant u zich in een groot tropisch acquarium. De gids Nono leidt u langs koraalriffen met de meest fantastisch gekleurde vissen. http://wikitravel.org/en/West_Bali_National_Park
  4. Bezoek de watervallen bij Munduk met aansluitend het verkennen van de omgeving van Bedugul met de watertempel “Pura Ulun Danu Bratan”, de botanische tuinen, de 3 meren en de levendige markt van Bedugul.
  5. Een bezoek aan en van de traditionele markten in de buurt van Villa CarakA  is een belevenis op zich. De geuren van de talloze groenten, kruiden en specerijen bedwelmen u en de vele kleuren maken de markten tot een schilderij. De markt van Seririt is nog helemaal authenthiek, die van Lowina wat toeristischer en de markt van Singaraja is groot en enorm uitgebreid.

 

 Wat verder weg.


snorkelen 1

Een volledig overzicht van alle mogelijkheden op of vanuit Bali is bijna onmogelijk We volstaan hier met de meest gewenste en boeiende dagtrips die u vanuit Villa Caraka kunt maken. 

  1. Ubud is leuk, levendig en artistiek. Maak wel een plan want er is veel te zien en te doen.Gasten kochten er voordelige bijous, schilderijen en houtsnijwerk of bezochten een van de vele musea van Ubud. Het Neka en Antonio Blanco Museum ( tijdgenoot Dali) zijn zeker een bezoek waard. Zwerf door de winkelstraten. Een rondje Jalan Monkey Forest en Jalan Hanuman is voldoende voor urenlang winkel-in winkel-uit. Gelukkig zijn er ook veel terrasjes. Het Monkey Forest Parc is aardig om met kinderen te bekijken. De chauffeur kan u van daaruit naar Jatiluwih brengen om daar de mooiste rijstterrassen van Bali te bezoeken.
  2. Tanah Lot  is een zeer fraaie tempel in zee. Wordt zeer druk bezocht, busladingen vol vooral tegen zonsondergang. Een drukte van jewelste.
  3. Weer aan de andere kant van het eiland lgt het Watertempelcomplex bij Amalapura. Goed te combineren met een bezoek aan Candidasa en Amed aan de oostkust van Bali. Natuur en cultuur op 1 dag.
  4. Bij het shoppen in Kuta, Seminyak en Legian, met hun talloze winkeltjes en restaurantjes, zijn veel voordeeltjes te vinden. In Kerobokan zijn er kunstnijverheid, en tuin- en huisaccessoires te vinden. Nog wat dieper naar het zuiden ligt Jimbaran met haar talloze visrestaurants en daar is  ook de, schitterend op een rotspunt gelegen, tempel van Uluwathu.